onze eerste avonturen.. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jansje en Simone - WaarBenJij.nu onze eerste avonturen.. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jansje en Simone - WaarBenJij.nu

onze eerste avonturen..

Door: simone en jansje

Blijf op de hoogte en volg Jansje en Simone

12 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Daar zijn we weer!
Helaas weer het kabeltje vergeten om de foto's te kunnen plaatsen, dus daar moeten jullie nog even op wachten..
Zo we hebben weer heel wat beleefd dus ga er lekker voor zitten en lees onze avonturen ;)
Iets over het huis. We zitten op de eerste verdieping en hebben een balkon waar het ALTIJD heerlijk waait!! Dus daar vinden we onze afkoeling wel! Verder hebben we een grote tuin. Op de begane grond komen nog studenten te zitten, maar op het moment zit er een gezin die vrij luidruchtig zijn..
Op het moment is er een hele groep bezig met een feesttent in onze tuin te bouwen.. aankomende zondag geven de onderburen namelijk een feest.. Opzich heel leuk!! alssss we geen stage hadden de volgende dag.. :S Hopen dat de oordopjes werken!! We hebben ook een huisdier, een kat genaamd Mozart! Simone was er eerst niet zo dol op en liep er elke dag met een bezem achteraan.. Maar toen vond ze hem toch wel zielig, dus hebben we hem eerst volgepropt met kaas en brood en daarna hebben we hem gewassen.. Haha, daar was ie blij mee..... Wij koud water over hem heen gooien, en in de lucht springen en janken dat ie deed! Best zielig, maar goed hij moet er wat voor over hebben om ons huisdier te worden toch?? We willen natuurlijk wel een schone kat! We hebben hem geleerd dat ie alleen op het balkon mag komen en dus niet meer op onze bedden mag liggen (ieh vieze vlooien). Genoeg over onze kat!
Eergisteren, woensdag dus, zijn we naar onze stageplek geweest! Ttjitra (van ons stagebureau) regelde de afspraak in de auto... Dit is wat ze zei.. We komen rond half 11 en geef ons een speling van ongeveer 5 kwartiertjes.. haha, zoo typisch! In nederland heb je het over speling van 5 minuutjes en hier over 5 kwartiertjes!! Maar onze stagebegeleider is een aardige kerel! Ze werken hier wel veel met fysiotechniek.. dus wel iets anders. We krijgen veel beelden te zien en veel verschillende leeftijden van baby tot bejaarde.. Erg benieuwd hoe dat maandag zal gaan, want dan beginnen we al!! We zijn gisteren de stad in gegaan. Leuke markten bezocht! En van zo'n fruitmarkt waar de helft van het fruit nog nooit hebben gezien, wilden we natuurlijk een foto maken.. Maar daar waren de mensen het niet mee eens, moesten we gaan betalen.. Onzin, dus gauw weggegaan! Wel nog mango's gekocht ( bleek achteraf echt puree te zijn, niet lekker!) en heerlijke sinaasappelen! Ook hebben we kousenbanden gekocht, een soort sperziebonen, alleen dan van een meter lang.. Dat gaan we vanavond lekker opsmikkelen met aardappeltjes erbij! We hebben fietsen gehuurd, maar mijn god.. Wat een dingen, alles behalve veilig.. En een veilige fiets, dat is nou net iets wat je nodig hebt in het verkeer hier! Remmen die het niet doen, lekke banden, geen licht enz enz.. Dus we gaan hier nog kijken om een fiets te kopen en die hopen we dan door te verkopen aan de volgende studenten die in ons huis komen.
's avonds zijn we met de taxi naar het centrum gegaan. We zijn uit eten gweest bij een poffertjes en pannekoekenhuis, waar we allebei een lekkere salade hebben gegeten. Zie je logica?! Daarna op het terras van 't Vat (Vol met nederlanders) malibu gedronken voor 5 SRD per glas (zo'n 1.30). Dus goed te doen hehe.
We hebben nu een redelijk goedkope supermarkt ontdekt, want die andere waren echt heel duur! Je hebt hier allemaal artikelen van euroshopper, alleen hier is het een duur merk, beetje jammer. We wilden een lekker flesje wijn kopen, maar dat is heel duur, dus liepen we de winkel uit met een fles Bacardi Watermeloen! Nog niet geproefd, maar zijn benieuwd!
Vanochtend zijn we om 7.15 gaan hardlopen op een trimbaan.. Met de fiets erheen, bijna aangereden omdat je echt moet wennen dat je aan de linkerkant van de wegrijdt en dus met oversteken gauw de verkeerde kant opkijkt en dan oversteekt.. haha, simone is bijna 2 x aangereden.. en dan echt bijna! Maar we leven nog.. Die trimbaan moet je zien als een zandpad waar je om de minuut door je enkel gaat, aangevallen wordt door honden maar daardoor wel hard gaat rennen. Je rent langs hutjes en Wel erg warm, maar je moet wat sporten he!
Genoeg verteld! Nu kunnen jullie weer vol spanning wachten op onze volgende verhaal!!
Daaaag!
Groetjes vanuit paramaribo waar het zo'n 36 graden is.. hehe

• 12 Januari 2007 - 19:20

Rik:

Echt leuk allemaal! Pas je wel een beetje op? Ik moet nog een slaapplek hebben daaro!

• 13 Januari 2007 - 09:56

Hielkje:

Leuk hoor, deze site. We krijgen meteen een indruk hoe het daar is.
    Het wordt vast een onvergetelijke tijd!

• 13 Januari 2007 - 12:35

Mama:

Hoi Simone, van harte gefeliciteert met je verjaardag !!! en nog vele jaren !!! en maak er een leuke dag van !!!

• 13 Januari 2007 - 13:25

Marjo:

Simone van harte gefeliciteerd met je verjaardag ook van Wim Joris en Jelle. We zullen er vanavond wel een glaasje (of 2) op drinken.
    Volgens mij zitten jullie daar wel goed en gezellig. Misschien kom ik in februari wel even samen met Wim mee om te kijken hoe het daar is.(???)
    Maak er een mooie gezellige dag van en dikke kus van ons 4en

• 13 Januari 2007 - 16:45

JanHenk:

Gefeliciteerd Simone! :)

• 13 Januari 2007 - 16:56

Jack En Hilly :

Hoi Meiden,
    Vanuit een somber en regenachtig Vaassen komen even bij jullie langs!
    Hartstikke leuk om jullie "avonturen" te lezen.Wij waren in 1979 In Suriname.Een paar dagen in hotel Torarica daarna per boot de binnenlanden in.Schitterend.Wij herkennen de sfeer.Een aanrader om eens te gaan eten is Pom. Een echt Surinaams gerecht.Een fijne tijd verder en alvast sterkte voor maandag.
    Liefs,
    Jack en Hilly

• 13 Januari 2007 - 17:40

Marloes:

Hey hey!
    Echt super om iets van jullie te horen! Volgens mij gaat het wel lukken daar. Succes maandag! En Simone, gefeliciteerd!!
    Kus Marloes

• 13 Januari 2007 - 19:29

Daan En Paulien:

Dag Simone,
    Gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
    Daan, Paulien en Wieger

• 13 Januari 2007 - 21:46

Judith:

AAAh, het water stroomt in mijn mond, wat een te gekke verhalen zeg! Het lijkt al alsof jullie er maanden zitten. Echt fijn te horen dat de reis goed ik gegaan en dat alles goed is verlopen. De foto's zien er ook te gek uit en ja...ik ben best een tikkie jaloers hoor! 36 graden, terwijl het hier nog steeds grauw en grijs is...
    Gefeliciteerd moontje met je verjaardag vandaag! Een beetje onpersoonlijk, maar helaas heb ik het vliegtuig naar Paramaribo gemist.
    Een hele dikke kus en heel veel succes morgen met jullie eerste dag! Jullie kunnen het!
    Veel liefs,
    Judith

• 14 Januari 2007 - 18:04

Maartje:

Klinkt helemaal superrr allemaal!! Simone, nog gefeliciteerd!! Ik kan niet wachten op jullie nieuwe berichtje! Enne dames..respect hoor..in die hitte hardlopen!

• 14 Januari 2007 - 20:13

Sjanne:

Joehoeee!
    Haha klinkt echt allemaal super hoor, volgens mij zijn die 4,5 maand veel te kort ;)!
    Simone nog gefeliciteerd! Ook van de rest van de familie hier :)
    Als t kon was ik zeker wel langsgekomen, maar helaas.. Maarja ik hou jullie site in de gaten, en we mailen! Kus

• 14 Januari 2007 - 20:35

Tante Bregt En Oom P:

Hoi Jansje en vriendinnen,
    We genieten erg van jullie leuke verhalen. Maar, pas op; zeker met dat linkse verkeer in Suriname. We vinden jullie heel dapper om zo'n stage te doen in een tropisch land. Geniet er maar van.
    Groeten,
    Peter en Bregt.

• 15 Januari 2007 - 16:48

Nienke:

Wow! Klinkt echt supergaaf!!! Vooral dat warme weer... wel wat anders dan hier, maar goed, ik geloof dat wij ook niet mogen klagen! ;) Nou, ik wacht weer vol spanning op het volgende bericht! Liefs!

• 15 Januari 2007 - 19:36

Joyce:

Jullie hebben het nu al goed voor elkaar he? Super! Geniet ze!

• 15 Januari 2007 - 22:52

Ester:

Hee Simone!
    Wat leuk om zo je reis een beetje te volgen! Nog gefeliciteerd en veel plezier daar!!

• 16 Januari 2007 - 17:21

Skim:

Ha Jans en Simone,
    Gek idee he dat wij nu best dicht bij elkaar zijn! ghihi!
    Jullie huisje ziet er wel goed uit vind ik. Leuk dat jullie die 2 meisjes al hebben leren kennen.
    Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie de stage gaan vinden. De mijne is erg leuk! Succes daaroowwwww en volgende keer goed insmeren met Sunblock!!!

Kussie Kimmie

• 16 Januari 2007 - 19:54

Henkie En Aaltje:

Hoi Jansje en co,
    Wat leuk deze site, en wat spannend allemaal! Pas goed op jezelf en succes met je stage, toi toi toi... groetjes van ons allemaal.